Steun jouw kerk met een periodieke gift! Steun jouw kerk met een periodieke gift!
Weet je, dat het mogelijk is om giften (zoals bijv. jouw bijdrage kerkbalans) vast te leggen in een periodieke gift en dat dit belastingvoordeel oplevert?

Een periodieke gift is een gift waarbij je voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar (bijv. bijdrage Actie Kerkbalans) aan de gemeente (of diaconie) schenkt. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Je kunt dit belastingvoordeel (deels) ten goede laten komen aan de gemeente. Dit betekent, dat je jouw bijdrage aan de gemeente kunt verhogen zonder dat het je meer kost. 

Je kunt via anbi.nl/calculator berekenen welk bedrag je terug krijgt van de belastingdienst bij een periodieke gift.

Van 16 t/m 31 januari 2021 wordt Actie Kerkbalans gehouden. Tijd om nu na te denken of je jouw bijdrage Actie Kerkbalans wilt vastleggen in een periodieke gift.

Voor informatie over en het vastleggen van een overeenkomst neem je contact op met: kerkbalans@kruiskerkeerbeek.nl, kerkelijkbureau@kruiskerkeerbeek.nl of bel  het Kerkelijk Bureau, tel. 0313 652366 (geopend op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur). Alle informatie kun je ook vinden op www.belastingdienst.nl.

Werkgroep beheer


 
Actie Kerkbalans Actie Kerkbalans


Geef vandaag voor de kerk van morgen

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. 
En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen. Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band.

Kerkbalans vraagt jou om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wil jij ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?
      Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.
Dankzij jouw bijdrage kan de kerk voortbestaan.

Inspirerende vieringen
In onze kerk kun je elke week even pauze nemen. Uitstijgen boven de drukte van de dag om te bidden, om aangeraakt te worden door God en om je geloof met anderen te delen.

Een zorgzame gemeenschap 
We bemoedigen, helpen en zorgen voor elkaar.
Dat is het kloppende hart van ons kerk-zijn.

Een gastvrije kerk 
Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: 
in onze kerk ben je welkom.
Je vindt er een luisterend oor.
God houdt ook van jou en kent je zoals jij echt bent.
 
lees meer »
 
Kerkbalans Kerkbalans

Wat is Actie Kerkbalans precies?
De feiten op een rij.

Kerkbalans is een actie die direct het hart van kerkleden raakt. De inzameling helpt ons als lokale kerk een unieke positie in de maatschappij in te nemen en ons geloof en waarden uit te dragen. Dat maakt Kerkbalans niet alleen een financieel verhaal, maar ook een hartsverhaal. 

Denk bij een hartsverhaal aan het vele mooie werk dat wij als lokale kerk verzetten: het omzien naar eenzame ouderen, ruimte scheppen voor een ontmoeting met God, het bieden van een ontmoetingsplek in ons dorp en nog vele anderen hartverwarmende verhalen. De kerk brengt een ander perspectief in de samenleving en mede door Kerkbalans kan de kerk dit unieke perspectief blijven uitdragen.

Hoe werkt Actie Kerkbalans?
In januari ontvangt ieder gemeentelid het verzoek een financiële bijdrage te leveren aan zijn of haar gemeente. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een maandelijkse gift en de daarbij horende automatische incasso. 

Waarom wordt het ieder jaar opnieuw gevraagd?
Als onze kerkelijke gemeente in januari van gemeenteleden hoort wat zij toezeggen aan financiële bijdrage, kan de gemeente daar haar samenbindende en unieke werk op afstemmen.

lees meer »
 
Actie Kerkbalans digitaal Actie Kerkbalans digitaal
  
Ben je al digitaal???
Nee?      Doe mee!


Sinds 2017 is het mogelijk om de bijdrage Actie Kerkbalans digitaal op te geven.
Voor de verwerking van jouw bijdrage is dit voor ons veel makkelijker.
Voor jou is het ook niet moeilijk. Je ontvangt dan een e-mailbericht met een link.
Via deze link kun je in paar eenvoudige stappen zelf je bijdrage opgeven.

Ben je handig genoeg met een computer en wil je digitaal meedoen?
Geef je  op via kerkbalans@kruiskerkeerbeek.nl of bel 0313 653440.
Woon je buiten Eerbeek en ontvang je de envelop Actie Kerkbalans per post dan is het voor ons helemaal praktisch als je mee wilt doen. Wij hoeven je dan geen envelop per post meer toe te sturen.

Wil je eerst meer informatie? Neem contact op via het hierboven genoemde e-mailadres of telefoonnummer.

Bouktje Hovenga, contactpersoon Actie Kerkbalans