Kerkbalans Kerkbalans

Wat is Actie Kerkbalans precies?
De feiten op een rij.

Kerkbalans is een actie die direct het hart van kerkleden raakt. De inzameling helpt ons als lokale kerk een unieke positie in de maatschappij in te nemen en ons geloof en waarden uit te dragen. Dat maakt Kerkbalans niet alleen een financieel verhaal, maar ook een hartsverhaal. 

Denk bij een hartsverhaal aan het vele mooie werk dat wij als lokale kerk verzetten: het omzien naar eenzame ouderen, ruimte scheppen voor een ontmoeting met God, het bieden van een ontmoetingsplek in ons dorp en nog vele anderen hartverwarmende verhalen. De kerk brengt een ander perspectief in de samenleving en mede door Kerkbalans kan de kerk dit unieke perspectief blijven uitdragen.

Hoe werkt Actie Kerkbalans?
In januari ontvangt ieder gemeentelid het verzoek een financiële bijdrage te leveren aan zijn of haar gemeente. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een maandelijkse gift en de daarbij horende automatische incasso. 

Waarom wordt het ieder jaar opnieuw gevraagd?
Als onze kerkelijke gemeente in januari van gemeenteleden hoort wat zij toezeggen aan financiële bijdrage, kan de gemeente daar haar samenbindende en unieke werk op afstemmen.

lees meer ยป
 
Actie Kerkbalans digitaal Actie Kerkbalans digitaal


Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereiding van 'Actie Kerkbalans 2021' wordt binnenkort opgestart. De actie wordt gehouden van 16 t/m 30 januari 2021.
Hoe we dat moeten gaan aanpakken met inachtneming van de coronamaatregelen? We weten het nog niet, maar gaan erover nadenken.


Maar....... juist nu is onderstaande oproep nog actueler geworden!!! Als je digitaal meedoet hoeft er geen loper langs te komen en is er dus geen persoonlijk contactmoment. In 'normale' tijden vinden we dat jammer, maar nu is het wel heel erg belangrijk.


Dus ......... ben je al digitaal???
     Nee?      Doe mee!Sinds januari 2017 is het mogelijk om de bijdrage Actie Kerkbalans digitaal op te geven. Er komt dan geen loper bij je langs maar je ontvangt een e-mailbericht met een link. Via deze link kun je in paar eenvoudige stappen zelf je bijdrage opgeven.

Ben je handig met een computer en wil je in januari 2021 meedoen?

Geef je voor 15 december 2020 op via kerkbalans@kruiskerkeerbeek.nl of bel 0313 653440. Woon je buiten Eerbeek en ontvang je de envelop Actie Kerkbalans per post dan is het voor ons helemaal praktisch als je mee wilt doen. Wij hoeven je dan geen envelop per post meer toe te sturen.

Wil je eerst meer informatie? Neem contact op via het hierboven genoemde e-mailadres of telefoonnummer.

Bouktje Hovenga, contactpersoon Actie Kerkbalans