Stiltetuin Stiltetuin
In de brievenbus aan het hek is een informatiepapier aanwezig van de diverse planten, die veelal een bijbelse betekenis hebben of om hun kleur gepoot zijn. De liturgische kleuren zijn groen, rood, wit en paars. Ook vind je in de brievenbus het jongste Kerkblad Kruispunt en de nieuwsbrief. Zo krijgen de bezoekers ook wat informatie over onze kerk. Op een van de bankjes in de stiltetuin kun je even relaxen. Er worden wel eens planten verplaatst of er komen planten spontaan op en een enkele keer wordt er iets nieuws aangeschaft of krijgen we van iemand een plant.De wonderboom die afgelopen zomer nieuw in de tuin is gepoot, is eenjarig en ontstaaat uit één boon, prachtig is hij geweest. Hij verwijst naar het verhaal van Jona 4:6, de boom die God liet opkomen boven Jona uit om als schaduw te dienen. We gaan hem komend jaar zeker weer poten.

De druiven hebben het niet zo goed gedaan, ze waren nogal ingedroogd door de droogte. De buxus wordt gesnoeid door de mannen tuinploeg, maar heeft het in 2020 door de buxusmot toch laten afweten. Ook bij de waterpartij, de bron, zijn vrijwilligers actief.


We hopen dat je eens langs de stiltetuin loopt en de planten en hun betekenis bekijkt, of je gaat een poosje heerlijk op een van de bankjes zitten.
De tuin wil een plaats zijn om even tot jezelf te komen. Een ontmoeting met je diepste verlangen en dromen. Bloemen kunnen je daarin een weg wijzen.

Corry Voogd, Ploni Hagen en Annie Kamp 
terug