Steun jouw kerk met een periodieke gift! Steun jouw kerk met een periodieke gift!
Weet je, dat het mogelijk is om giften (zoals bijv. jouw bijdrage kerkbalans) vast te leggen in een periodieke gift en dat dit belastingvoordeel oplevert?

Een periodieke gift is een gift waarbij je voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar (bijv. bijdrage Actie Kerkbalans) aan de gemeente (of diaconie) schenkt. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Je kunt dit belastingvoordeel (deels) ten goede laten komen aan de gemeente. Dit betekent, dat je jouw bijdrage aan de gemeente kunt verhogen zonder dat het je meer kost. 

Je kunt via anbi.nl/calculator berekenen welk bedrag je terug krijgt van de belastingdienst bij een periodieke gift.

Van 15 tot 29 januari 2022 wordt Actie Kerkbalans gehouden. Tijd om nu na te denken of je jouw bijdrage Actie Kerkbalans wilt vastleggen in een periodieke gift.

Voor informatie over en het vastleggen van een overeenkomst neem je contact op met: kerkbalans@kruiskerkeerbeek.nl, kerkelijkbureau@kruiskerkeerbeek.nl of bel  het Kerkelijk Bureau, tel. 0313 652366 (geopend op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur). Alle informatie kun je ook vinden op www.belastingdienst.nl.

Werkgroep beheer


terug