Nu FF Anders 7 april 2024

Nu FF Anders 7 april 2024
Neem nu het lied  “Dat zou mooi zijn” van De Dijk. Zanger Huub van der Lubbe zingt de prachtige zin: “Kon je met een liedje maar….”
“Kon je met een liedje maar….De honger laten stoppen, de armoe doen verdwijnen, voor eens en voor altijd”.
“Kon je door een liedje maar…. De wapens laten droppen, de zon weer laten schijnen”.
“Kon je met een liedje maar….Godswonderen verrichten, de lammen laten lopen, de blinden laten zien”.
“Kon je met een liedje maar…. Voor altijd vrede stichten”.

Wat kunnen wij met een liedje? En wat kan een lied met ons doen, in ons dagelijks leven, in ons geloof? Een lied kan ons raken, met een melodie, door de tekst, door een herinnering of door een koppeling met een situatie of gebeurtenis. Dat is voor ieder mens en voor iedere generatie anders.
Wij zijn op zoek naar een lied dat jou persoonlijk raakt. Welke boodschap hoor jij in jouw favoriete gezang of lied, hoe word jij aangeraakt in een bepaalde song, welk nummer raakt jou?

Laat ons voor 21 maart weten welke lied / nummer jou heeft (aan)geraakt en wat jij hier uit haalt, wat het voor jou betekent. Tijdens de viering komen deze persoonlijke verhalen terug, al dan niet anoniem.

Van harte welkom op zondag 7 april in de Kruiskerk (PKN Eerbeek), Doctor Gunningstraat 27, Eerbeek. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. De viering is ook online te volgen:  www.kerkdienstgemist.nl

Met vriendelijke groet namens de voorbereidingsgroep
Peter Hommel en Esther Bons
peter.hommel6@icloud.com / 06-20697846
estherbons@hotmail.com / 06-25046382
 
terug