Kliederkerk in Eerbeek Kliederkerk in Eerbeek
Om de twee maanden (uitgezonderd de vakantiemaanden juli en augustus) wordt er om 10.00 uur op basisschool ‘de Triangel’ (Beethovenstraat 20) een kliederkerkviering gehouden voor de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4.   
Grootouders, ouders, broertjes, zusjes, …. iedereen is welkom.

Op de Triangel waren we al enige tijd welkom voor de vieringen van de Kliederkerk.
Op kerstavond organiseerden we in de Kruiskerk een Kliederkerstviering samen met de leiding van de kinderkerk.

Op Palmpasen gingen we na de viering met alle kinderen en ouders naar de Beekwal om daar palmpaasstokken uit te delen en daarna in de Kruiskerk koffie en limonade te drinken. Dit werd door alle betrokkenen zeer gewaardeerd.Naast de Kliederkerkvieringen hebben we de afgelopen jaren ook de herdertjestocht samen met de scholen georganiseerd en tweemaal 'Kerst in Eerbeek' gevierd, eenmaal op het Stuyvenburchplein (met de Eerbeekse kerstwensenboom, een heuse kersthuiskamer en een ietwat armetierige kerststal) en eenmaal op het Oranje Nassauplein (met een leuke kerstvossenjacht en een al heel wat mooiere kerststal). Voor komend jaar oriënteren we ons alweer op een volgende 'Kerst in Eerbeek'.

Omdat de twee laatste Kliederkerkvieringen niet konden doorgaan en we toch iets wilden geven, hebben we voor de zomervakantie een mooi Kliedervakantieboek gemaakt met een verhaal, knutsels en een kleurplaat rondom het thema 'Op reis'. We hopen de kinderen en hun ouders in september weer te zien bij de eerste Kliederkerkviering van het nieuwe seizoen.

Nieuw in het afgelopen jaar was de Aktie Schoenendoos, waarbij we met de kinderen van de Enk en de Triangel meer dan 200 schoenendozen versierden, vulden en verzonden naar Malawi. Jolien Schulte zou meereizen naar Malawi en het uitdelen van de schoenendozen op film vastleggen, maar dat ging helaas niet door. De schoenendozen zijn gelukkig wèl op de plaats van bestemming aangekomen!

Al deze projecten: Kliederkerk, 'Kerst in Eerbeek', Aktie Schoenendoos en nog meer op stapel staande projecten zijn onderdeel van onze pioniersplek, die we inmiddels omgedoopt hebben tot:

De Jakobsladder. 


Een Jakobsladder is een plaats waar       
hemel en aarde elkaar raken. Zo’n plaats 
willen wij graag zijn, voor en met ouders 
en kinderen. Daar gaan we het komend 
jaar mee verder.


Ons team bestaat uit de leerkrachten Judith Berghuis, Jakko Nieuwenhuis en Jolien Schulte en verder vanuit onze kerk Anja Boerefijn, Hennie Bouwhuis en Marti Koster. We worden ondersteund door Hans Braun (penningmeester), Arjan van der Leest (directeur de Enk en de Triangel) en Otto Grevink (landelijk pioniersbegeleider vanuit de PKN) en daarnaast door diverse leerkrachten en vele enthousiaste vrijwilligers. Daar zijn we heel blij mee!

Ten slotte: Kom gerust eens langs in de Kliederkerk of doe gezellig mee met één van onze andere projecten, je bent van harte welkom!

Namens het team van De Jakobsladder,
ds. Marti Koster
Kliederkerk@kruiskerkeerbeek.nl                                                    P.S.: Wil je foto’s zien en op de hoogte blijven? Kijk dan op onze Facebook-pagina’s: Kliederkerk Eerbeek en De Jakobsladder
 
terug