Laatste grote kerkenmarkt Laatste grote kerkenmarkt


De kerkenmarkt gaat nog een keer flink uitpakken met een grote, ouderwetse markt!

Net zoals voor de corona,  weer in de kerk, de Bongerd en aan de Gunningstraat.
Ruim 50 jaar geleden vond de eerste kerkenmarkt plaats, toen nog niet ieder jaar, maar met regelmaat. Het heette toen nog bazar. In de loop der jaren is de markt uitgegroeid tot een begrip in de grote regio. Veel bezoekers en een goede omzet waarmee extra uitgaven voor de kerk bekostigd konden worden. Te denken valt aan de vernieuwing van de klok, de zonnepanelen, de verlichting, de verwarming etc.

Na 50 jaar dreigt het doek te vallen doordat de activiteiten als de inbreng, het sorteren en de opslag, die de laatste jaren in de voormalige Mavo aan de Derickxskamp plaatsvonden, gaan stoppen, want het gebouw wordt gesloopt. We zijn dan ook dringend op zoek naar vervangende ruimte, net als trouwens de Stichting Kinder Kleding Beurs.

Maar op 1 oktober 2022, traditiegetrouw de eerste zaterdag van oktober, gaan we weer los, letterlijk en figuurlijk! Alles, maar dan ook alles moet weg, want we moeten het te slopen pand leeg opleveren.
Voor deze kerkenmarkt  is weer veel menskracht nodig: de maandag voor de markt, dus de 26e september,  gaan we aan de slag: de kerkzaal moet leeg, ingericht met kramen, volgepakt met spullen, kramen moeten buiten worden opgebouwd, volgepakt met spullen en alles moet worden verkocht en vervolgens moet alles weer worden afgebroken, opgeruimd, schoongemaakt want zondag is er weer een kerkdienst!
Dus wanneer je denkt hier aan te kunnen bijdragen op welke wijze dan ook, meld je aan! We zoeken, bouwers, sjouwers, verkopers, maar ook schoonmakers, mensen die bloemstukjes maken, boeken sorteren, kramen inruimen enzovoorts. Dus ben je iemand of ken je iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, aarzel niet!

Voor informatie en aanmelden kun je bij de volgende commissieleden terecht:  Anneke Slijper, 06-18970281, Klara Schotpoort, 06-29441582 of Gerrit Busweiler,  06-12422832. Houd ook de website en de Nieuwsbrief in de gaten!
 
 
Spullen brengen voor de Kerkenmarkt Spullen brengen voor de Kerkenmarkt


Spullen brengen voor de kerkenmarkt 
 
lees meer ยป