WOW Zulke blije gezichten in Malawi voor 230 Schoenendozen uit Eerbeek vanuit de Jacobsladder! WOW Zulke blije gezichten in Malawi voor 230 Schoenendozen uit Eerbeek vanuit de Jacobsladder!Afgelopen week kwam bij de Schoenendoosactie een mooi verslag van hun partner “Foundation for Cross cultural Education” (FCE) uit Malawi.  Onze contactpersoon Alburt schrijft:
“Ik wil jullie ontzettend bedanken voor de container met schoenendozen en hulpgoederen. Al deze spullen zijn voor veel mensen een zegen. Ik heb duizenden kinderen met een grote glimlach gezien als ze een schoenendoos ontvingen. Het herinnert hen eraan hoeveel God van ze houdt. De scholen voelen zich echt geholpen met de schoolspullen uit de schoenendozen en het heeft het onderwijs een flinke boost gegeven.
We verdeelden meer dan 3.300 schoenendozen onder zes verschillende scholen en hulpgoederen uit de container, zoals schriften, pennen, sport-, verzorgingsartikelen en meubilair. Sportkleding ging naar lokale voetbal- en korfbalclubs. Een basisschool die geen schoolmeubilair had, is nu voorzien van tafels en stoelen uit de container. Voor het eerst hoefden de kinderen niet meer op de grond te zitten tijdens de les.
De scholen zijn in Malawi maandenlang dicht geweest vanwege COVID-19. Maar we prijzen God dat ze weer opengingen zodat we de schoenendozen voor eind 2020 konden uitdelen”.

Weet dat deze schoendozen en hulpgoederen een teken van hoop zijn en daarom wil ik jullie heel erg bedanken namens onze gemeenschap en het FCE Malawi-team.”

Jolien Schulte
 
terug