commissies video en livestream commissies video en livestream

Argumenten van de Kerkenraad om serieus naar livestreamen te kijken zijn:

a. Ook na 1 september 2020 kunnen of durven personen uit risicogroepen niet in de kerk zelf te komen.
b. Er komen steeds meer ouderen die behoefte zullen hebben om thuis te kijken.
c. De huidige videodiensten worden boven verwachting goed bekeken: gemiddeld ca. 500 kijkers t.o.v. normaal max. 200 kerkgangers.
d. Doorgaan met videodiensten vormt echter een (te) zware belasting van een kleine groep vrijwilligers en geeft minder kerkgevoel.
e. Livestreamen geeft veel nieuwe mogelijkheden om in de komende jaren ook andere doelgroepen te bereiken en anders te bedienen.

De benodigde apparatuur bestaat in hoofdlijnen uit 3 op afstand bestuurbare videocamera’s, een videomixer, een streamingapparaat, enkele schermen, een computer en een recorder. 
De apparatuur en software gaan zeker 10 jaar mee. De software updates worden periodiek zonder bijkomende kosten geleverd.
De apparatuur  werkt met digitale beeldschermen, maakt gebruik van breed gebruikte software en is toekomstbestendig en bedrijfszeker. 
In deze opstelling blijft per kerkdienst/uitzending 1 persoon nodig voor de beamer en geluid en 1 persoon voor de videomixer.

Livestreamen vergt naast nieuwe eigen apparatuur ook een abonnement op Kerkdienstgemist.nl.
Kerkdienstgemist.nl heeft in de afgelopen tijd een grote slag gemaakt in het storingsvrij beschikbaar stellen van uitzendingen.
Kerkdienstgemist.nl kan door iedereen (!) kosteloos worden bekeken.


Voor kijkers die op de TV willen kijken of niet handig zijn met apparatuur, zijn set top boxjes verkrijgbaar. Deze kosten € 99,-- per stuk.
Bij het aanzetten van deze boxjes schakelt de TV aan op de livestream van de Kruiskerk in Eerbeek.
Dit werkt zeer eenvoudig, de televisie moet dan wel een internetverbinding hebben.
Wij kunnen helpen bij het aansluiten. Ook kan indien nodig financiële hulp worden geboden.


 
terug