Verhuizing van "onze Oekraïners" Verhuizing van "onze Oekraïners"

Oleh en Olena en hun kinderen Nazar en Ester wonen nu op de Heemstedeweg in Eerbeek bij de Fam.Elshof.  


Nazar en Nina en hun kinderen Natan en Noomi wonen in Loenen bij de familie Van Oorspronk/Schimmel aan de Molenallee in Loenen.

Ruzhena Afanasiiade met haar dochters Ariana en Ilona, haar moeder Evdokia en haar zus Katerina, gaan op 20 april wel naar het ABK Huis. Wij hopen dat dit heel tijdelijk is, want wij maken goede voortgang met de aanschaf van een chalet om te plaatsen bij familie Jochems op De Brummel. We zijn heel blij dat de Diakonie de aanschaf voor zijn rekening neemt. Wij gaan uit van een gebruikt chalet met dubbelglas en isolatie en met 2 of 3 slaapkamers. Volgende week weten we meer.
 
De afgelopen week is er veel tijd gestopt in overleg met de gemeenten Bronkhorst, Brummen en Apeldoorn over de locaties, de inschrijving in de Basis Registratie Personen, het verkrijgen van BSN-nummers, het invullen van nog meer officiële documenten en helpen bij verificatie van gegevens.
Ook is er veel contact geweest met de Oekraïense gezinnen zelf.
De Diakonie neemt het verstrekken van leefgeld op zich, omdat gemeenten pas aan het eind van de maand uitbetalen.
Voor de drie adressen zijn we bijna rond met het vinden van een mentor voor de begeleiding van het gezin. Voor elk gastgezin is er bovendien een contactpersoon. Het is heel fijn dat er zoveel mensen zijn die willen helpen!

    We zijn nog op zoek naar een bakfiets waarmee je kinderen kunt meenemen!
 
Stuurgroep Oekraïne, d.d. 15 april : Ernst Huigens, Henk Bons, Piet Hijma, Jan van Rheenen, Ronald Boerefijn, Marti Koster, Piet Breen en Johan Dogger.

Contact: henkbons54@gmail.com.
 
terug