Teleurstelling TeleurstellingNa u vol enthousiasme te hebben medegedeeld dat we een tentoonstelling gingen organiseren van 29 september tot 6 oktober, moet ik u nu melden dat deze tentoonstelling niet door gaat. De oproep voor gastheren en dames was dus wat voorbarig. Dat komt omdat het de organisator van de expositie niet is gelukt een kunstenaar te vinden die ruimtelijk werk wilde exposeren. Toen hebben we besloten dat de tentoonstelling te karig was en we die moesten annuleren. We wilden een grote toeloop hebben als we ons voor een expositie inzetten. Dan is het nodig dat er meer dan één kunstenaar exposeert. Dus helaas, helaas, we hebben de tentoonstelling gecanceld.
Natuurlijk is dat een teleurstelling. De commissie Vorming en Toerusting had er al heel wat voorwerk in gestoken. Maar dat is het leven. Als alles altijd op rolletjes zou lopen was er misschien ook minder vreugde over de dingen die goed gaan. Je geniet meer van het mooie weer, juist omdat het zo vaak heeft geregend, de laatste tijd. We komen er wel weer overheen.
De kunst van het leven is: beide zijden van de medaille durven zien. Ik mag best balen van het niet doorgaan van de tentoonstelling, maar het zou overdreven zijn als ik nu nooit meer een tentoonstelling zou willen. Juist als straks een tentoonstelling wel lukt ben ik extra blij.
Als je teleurgesteld bent in iemand moet je van Jezus 7 x 77 maal vergeven en opnieuw met die persoon beginnen. Nou ben ik alleen maar teleurgesteld in het feit dat de tentoonstelling niet doorgaat, en hoef eigenlijk niemand iets te verwijten. Als het dan al niet lukt om opnieuw te beginnen, dan is vergeven en opnieuw beginnen al helemaal lastig. Ik wil vooral ook zien dat er zoveel wel lukt. We kunnen weer een kleine kerkenmarkt houden, bv. en De Eendracht oefent elke donderdag bij ons, omdat ze in de kerk voldoende afstand kunnen houden. En we gaan weer een musical instuderen vanaf 24 september. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Laten we uitstralen dat er ruimte is voor heel veel in onze kerk. Ik eindig daarom met het derde vers van lied 976 uit het liedboek.

Om woord voor woord zijn liefde te vertalen,
dat blijft voor ons bestaan het doel, de zin.
Om mensen zijn ontferming te herhalen
zijn wij gezonden, deze wereld in.

Namens de pastores, Thecla Cornet
 
terug