Over de kerkenmarkt Over de kerkenmarkt
(Zoals het was voor de Coronatijd)
Wanneer: Elke eerste zaterdag in oktober (helaas in 2020 i.v.m. Corona niet).
Tijdstip:    van 9.00 – 15.00 uur
Waar:       In en rondom de Kruiskerk (achter de kerk en in de dr. Gunningstraat).

Inmiddels is het een traditie geworden dat elke eerste zaterdag in oktober de kerkenmarkt plaatsvindt in en rondom de Kruiskerk. Er zijn dan veel kramen waarin ingebrachte spullen worden verkocht. De opbrengst is voor de Protestantse Gemeente Eerbeek, daarnaast wordt er een maatschappelijk doel ondersteund met € 1000,--.
Door de kerkenmarkt wordt het hergebruik van goederen gestimuleerd en verspilling tegengegaan.
De kerkenmarkt wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een paar honderd enthousiaste vrijwilligers, ook velen van buiten de kerk. Naast de financiële opbrengst is de ontmoeting, samenwerking en de gezelligheid een belangrijk doel van deze markt!
Er zijn kramen met: antiek, curiosa, boeken, speelgoed, hout en riet, nieuwe spullen, elektra etc. Verder worden er oliebollen/hamburgers ed. gebakken en verkocht. Er draait een rad van avontuur, met mooie prijzen, er is een verloting en met goed weer is er een springkussen voor de kinderen.
Dus hou elk jaar de eerste zaterdag in oktober vrij en kom naar de dr. Gunningstraat in Eerbeek!

De Kerkenmarktcommissie bestaat uit: Gerrit Busweiler, Anneke Slijper, Hans Westerink, Klara Schotpoort, Jacob van Oorspronk, Henk Karrenbelt, Wilma van Oorspronk, Hans Groen, Dopey Dijkstra en Meint van der Spreng.
kerkenmarkt@kruiskerkeerbeek.nl


     
terug