Kinderen en ouders in Honduras blij met de ondersteuning uit Eerbeek Kinderen en ouders in Honduras blij met de ondersteuning uit Eerbeek
Onlangs ontving de ZWO bericht uit Honduras hoe het met ‘ons adoptiekind Anderson’ en zijn familie gaat. Al enkele jaren ondersteunen we het project La Cuesta in de buurt van de hoofdstad Tegucigalpa. Dit voorziet in maaltijden en onderwijs aan kansarme kinderen.  Afgelopen jaar hebben de kinderen en ouders veel narigheid ondervonden van Covid en daar kwamen in november nog twee orkanen bij die veel schade aanrichtten.Gelukkig zorgen Carlos en Katherine, de twee begeleiders, samen met een paar jongeren voor ondersteuning en hulp aan de kinderen bij hun schoolwerk.
Het goede nieuws is ook dat de Stichting in december 2020 een klein huis gevonden heeft dat zij nu kunnen huren voor hun activiteiten en in de buurt daarvan een grotere ruimte gekregen hebben van de gemeente die zij ook mogen gebruiken. Ze hebben hun spullen van La Cuesta 2 daarnaartoe verhuisd en van het geld dat gegeven was om te investeren door Honduras Par Coeur en de lokale ondersteuner Tegucigalpa la Favorite maken ze nu een keuken in het gebouw zodat ze weer kunnen koken met en voor de gezinnen.


    

Ze zijn erg blij dat ze na twee jaar zoeken een oplossing hebben gevonden om hun werk voort te zetten, zodat ze na de opheffing van de lockdown de kinderen en moeders weer structureel kunnen begeleiden.
Isidora Velasques en de twee begeleiders vormen een stevig team waarmee we vol vertrouwen 2021 tegemoet zien. En dat natuurlijk mede dankzij jullie bijdragen, want het centrum kan alleen mede daardoor functioneren.
De grootmoeder en moeder van Anderson zijn helemaal geïntegreerd in het centrum. Sinds het begin van de pandemie ontvangen zij elke twee weken een voedselpakket waarmee ze heel blij zijn.
Anderson doet het goed op school en hij doet zijn best daarvoor. Hun advies is dan ook om hem te blijven ondersteunen.
 
terug