Kerk in actie tegen armoede Kerk in actie tegen armoede
 
Samen tegen armoede
Het nieuwe CPB-rapport van 9 maart liegt er niet om: in 2024 leeft een miljoen mensen in Nederland in armoede. Tijd voor actie!
Met de campagne  "Samen tegen armoede"  maken protestantse gemeenten in samenwerking met de voedselbank een vuist tegen dit groeiende probleem
Kerk in Actie kiest nu voor een landelijke campagne, bekijk het filmpje via de link:
  1. Samen tegen armoede - YouTube
Dankbaar neemt de voedselbank Eerbeek al een aantal maanden de door onze kerkelijke  gemeente geschonken producten in ontvangst op de vrijdagochtend. De producten worden dan verdeeld over de pakketten, de vrijwilligers kennen de klanten, ze sorteren en vullen de boodschappenkratten die even later in ontvangst worden genomen.
De werkgroep diaconie geeft gehoor aan de vraag van de plaatselijke voedselbank en tevens van de oproep van Kerk in Actie en nodigt jullie uit om de kratten in de hal te blijven vullen met boodschappen, vooral de gezonde houdbare producten zijn zeer welkom!

  
                              
Een leuk weetje, nog niet vermeld in de nieuwsbrief:
In de decembermaand lagen voor de klanten van de voedselbank cadeautjes klaar, dankzij de inbreng van de kerkenmarkt, ook dat was een succesvolle actie!

 
terug