jeugd en jongeren jeugd en jongerenKinderkerk: deze is nog het meest  in beeld. De leiding is met z'n drieen en dat betekent dat iemand die leiding geeft ongeveer 1 keer per maand aan de beurt is voor de Kinderkerk.

De kinderen, groep 1-8, starten nog steeds in de kerk en gaan na het gebruikelijke gesprek met de voorganger in de kerkdienst naar hun eigen ruimte. Daar hebben ze  hun eigen bijbel verhaal met een verwerking. Dit kan zijn knutselen, tekenen of ff lekker naar buiten met elkaar. Er zijn ongeveer 7 vaste kinderen die komen. Daarnaast zijn er af en toe vakantiekinderen of kinderen die mee naar de kerk zijn met opa en/ of oma. In de zomer hebben we geen kinderkerk gehouden omdat er te weinig animo voor was.

Jeugdkerk: Vorig jaar was er nog 2 keer per maand Jeugkerk maar dit hebben we voorlopig stilgezet omdat we zijn begonnen met een nieuwe club op de vrijdagavond.

Kliederkerk: Inmiddels is dit 1 x per 2 maanden en wordt gehouden  in de School de Triangel  Hier komen veel kinderen van groep 1 t/m 4 op af, zij nemen hun ouders en/of grootouders mee. Er is een thema, de kinderen kunnen knutselen en samen worden er liedjes gezongen. Ook staat er kort een bijbelverhaal centraal.

 

Eksentriek : Dit is voor groep 7 en 8 van de basisschool.  Tot nu toe zijn er nog niet heel veel kinderen, dus we hopen dat er nog een paar bij komen. Het is elke vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 in de Bongerd. Op deze avonden wordt er geknutseld, gebakken, spelletjes gedaan, gechilled en af en toe hebben we een uitje.

Bongerdjongeren: Dit is een avond voor de jongeren van het voortgezetonderwijs, in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. We hebben nu een groepje van 10 jongeren. Ze zijn doorgestroomd van Eksentriek en van de Jeugdkerk, sommigen nemen een vriend mee. Ze komen om de week op vrijdag avond in de Bongerd van 20.30 tot 22.00. 

Bongerdjongeren: En als de jongeren 16 of 17 jaar zijn, zijn ze welkom op vrijdagavond van 21.30 tot 23.00. De groepen jongeren overlappen elkaar, zodat ze elkaar leren kennen en makkelijker doorstromen. Bij deze Bongerdjongeren wordt getafeltennist, gebiljart, spelletjes gedaan, gechilled, ze kunnen kaarten en er is gezellige muziek.

Oudere Jongeren: en dan komen de oudere jongeren (18 plussers) ook nog op vrijdag avond langs. Zij komen  zo ongeveer 21.00  zachtjes binnen wandelen. 

Zo lopen de leeftijdsverschillen mooi in elkaar over en er onstaan mooie avonden in de Bongerd,  waar we als kerk best blij mee mogen zijn.

Openkaart met appeltaart: Ook dit jaar gaan we, net als vorig jaar, met de 18plussers de diepte in. Dit gebeurt, zoals de naam al zegt, met gezelligheid, iets lekkers, maar ook zeker met een goed verhaal. Aan bod komen allerlei vragen en we hebben een goed gesprek over bijvoorbeeld wat geloof kan betekenen voor je,  maar ook andere onderwerpen komen aan bod. Dit doen we 1 keer per maand in de Bongerd of  tijdens het mountainbiken op de Veluwe (avond in onderling overleg).

Contact: Jongerenraad@kruiskerkeerbeek.nl                                                                                    
 

terug