Welkom op Club Eksentriek Welkom op Club Eksentriek

Wanneer: om de week vrijdag avond van 19.00 tot 20.00 uur

Leeftijd: 9 tot 12 (basisschool)

Waar: De Bongerd

Leiding: Bas, Alexander, Anouk en Remco (coördinerend Diane)

Als je denkt dat alles zo ongeveer stil ligt bij de kerk dan heb je het mis..

Vrijdagavond om 19.00 uur komen de eerste kinderen binnen en die hebben er zin in na een week school! Diane zit in de hal ( met mondkapje ), heet iedereen welkom en zorgt ervoor dat iedereen z'n naam en e-mailadres staan genoteerd en de kinderen betalen haar allemaal € 2,--.
 

Dan op naar de muziek, ff een dansje doen voordat we gaan beginnen. De meisjes dan hè, want de 2 jongens die er zijn, staan aan de voetbaltafel. Als iedereen binnen is, zijn er 10 kinderen en is het een gezellige boel. Vanavond staan de twee leukste progamma's klaar hoor ik al van de kinderen, 'verstoppertje in donker' en 'triviant estafette'.

Maar ook af en toe knutselen vinden ze erg leuk hoor! De vorige keer hadden ze lampions voor Halloween gemaakt en die waren mooi geworden. Het is gewoon ook gezellig met elkaar.

We beginnen met 'estafette', team 1 heet Teletubbies en team 2 heeft ook een naam moeten verzinnen. Na een vraag van Alexander moeten ze naar een tafel rennen als ze het antwoord weten, elkaar een beetje helpen mag.

Dan is er tijd voor limonade en kruidnootjes.     
Vervolgens gaan bijna alle lichten uit en is het tijd voor verstoppertje. Twee kinderen gaan er zoeken en de rest gaat zich verstoppen. Ja, en iedereen opzoeken in het donker valt niet mee.

        
Al snel is de avond voorbij en blijven Anouk en Alexander achter, want over een kwartier komt de volgende club jongeren al weer.
Waarom is dit als leiding leuk om te doen? Anouk vertelt dat ze het leuk vind om te zien hoe creatief kinderen eigenlijk zijn. Alexander vind het leuk om activiteiten te verzinnen voor de kinderen en geeft ze graag op vrijdagavond een mooi moment mee naar huis. Het is fijn dat ze met elkaar ff lekker uit hun dak hebben kunnen gaan!.

Bart de Mik, jeugdouderling
 

terug