Over de uitvoering van Actie Kerkbalans 2021 Over de uitvoering van Actie Kerkbalans 2021


Over de uitvoering van

Actie Kerkbalans 2021  van 16 t/m 31 januari 2021
‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’!


Op zaterdag 16 januari a.s. gaat Actie Kerkbalans van start. Zondagmorgen 17 januari zal Jan van Rheenen, voorzitter van de werkgroep beheer, ons tijdens de dienst toespreken en om 11.00 uur worden de klokken van de Kruiskerk geluid als officieel startmoment.

I.v.m. de coronamaatregelen hebben wij de aanpak van Actie Kerkbalans hier en daar moeten bijstellen.

 De ‘digitale’ deelnemers ontvangen, zoals gewoonlijk, de uitnodiging via de mail met een gepersonaliseerde link op maandag 18 januari a.s.

Maandagavond komen de lopers hun tasjes met enveloppen in de kerk ophalen. Het aantal lopers wordt verdeeld over tijdsblokken van een half uur zodat er niet teveel mensen tegelijk in de kerk aanwezig zijn. De lopers uitnodigen voor de dienst op zondagmorgen kon dit jaar natuurlijk niet.

De envelop met daarin de brief, het antwoordformulier en een antwoordenvelop worden in de loop van volgende week bij u thuis bezorgd. Het kan zijn dat de envelop persoonlijk wordt afgegeven maar als de loper dat prettiger vindt kan hij/zij de envelop bij u in de brievenbus doen.

Op de antwoordenvelop staat een verzoek of u de antwoordenvelop bij de loper in de brievenbus wilt doen. Is dit voor u niet mogelijk dan wordt de envelop gewoon door de loper bij u opgehaald. Fijn als u de envelop dan klaar legt.

We willen natuurlijk graag dat de actie dit jaar zo veilig mogelijk verloopt, dus laten we elkaar helpen waar het kan.

Alvast onze hartelijke dank daarvoor.

Bouktje Hovenga, contactpersoon actie kerkbalans namens de werkgroep beheer.
 
 
Steun jouw kerk met een periodieke gift! Steun jouw kerk met een periodieke gift!
Weet je, dat het mogelijk is om giften (zoals bijv. jouw bijdrage kerkbalans) vast te leggen in een periodieke gift en dat dit belastingvoordeel oplevert?

Een periodieke gift is een gift waarbij je voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar (bijv. bijdrage Actie Kerkbalans) aan de gemeente (of diaconie) schenkt. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Je kunt dit belastingvoordeel (deels) ten goede laten komen aan de gemeente. Dit betekent, dat je jouw bijdrage aan de gemeente kunt verhogen zonder dat het je meer kost. 

Je kunt via anbi.nl/calculator berekenen welk bedrag je terug krijgt van de belastingdienst bij een periodieke gift.

Van 16 t/m 31 januari 2021 wordt Actie Kerkbalans gehouden. Tijd om nu na te denken of je jouw bijdrage Actie Kerkbalans wilt vastleggen in een periodieke gift.

Voor informatie over en het vastleggen van een overeenkomst neem je contact op met: kerkbalans@kruiskerkeerbeek.nl, kerkelijkbureau@kruiskerkeerbeek.nl of bel  het Kerkelijk Bureau, tel. 0313 652366 (geopend op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur). Alle informatie kun je ook vinden op www.belastingdienst.nl.

Werkgroep beheer


 
Actie Kerkbalans Actie Kerkbalans


Geef vandaag voor de kerk van morgen

Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. 
En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen. Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band.

Kerkbalans vraagt jou om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wil jij ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?
      Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.
Dankzij jouw bijdrage kan de kerk voortbestaan.

Inspirerende vieringen
In onze kerk kun je elke week even pauze nemen. Uitstijgen boven de drukte van de dag om te bidden, om aangeraakt te worden door God en om je geloof met anderen te delen.

Een zorgzame gemeenschap 
We bemoedigen, helpen en zorgen voor elkaar.
Dat is het kloppende hart van ons kerk-zijn.

Een gastvrije kerk 
Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: 
in onze kerk ben je welkom.
Je vindt er een luisterend oor.
God houdt ook van jou en kent je zoals jij echt bent.
 
lees meer »
 
Actie Kerkbalans 16 t/m 31 januari 2021 Actie Kerkbalans 16 t/m 31 januari 2021
      

Actie Kerkbalans komt er weer aan, dit keer met een krachtig thema dat goed de noodzaak  weergeeft van deze jaarlijkse actie.
Het thema is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’!
 
lees meer »
 
Kerkbalans Kerkbalans

Wat is Actie Kerkbalans precies?
De feiten op een rij.

Kerkbalans is een actie die direct het hart van kerkleden raakt. De inzameling helpt ons als lokale kerk een unieke positie in de maatschappij in te nemen en ons geloof en waarden uit te dragen. Dat maakt Kerkbalans niet alleen een financieel verhaal, maar ook een hartsverhaal. 

Denk bij een hartsverhaal aan het vele mooie werk dat wij als lokale kerk verzetten: het omzien naar eenzame ouderen, ruimte scheppen voor een ontmoeting met God, het bieden van een ontmoetingsplek in ons dorp en nog vele anderen hartverwarmende verhalen. De kerk brengt een ander perspectief in de samenleving en mede door Kerkbalans kan de kerk dit unieke perspectief blijven uitdragen.

Hoe werkt Actie Kerkbalans?
In januari ontvangt ieder gemeentelid het verzoek een financiële bijdrage te leveren aan zijn of haar gemeente. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een maandelijkse gift en de daarbij horende automatische incasso. 

Waarom wordt het ieder jaar opnieuw gevraagd?
Als onze kerkelijke gemeente in januari van gemeenteleden hoort wat zij toezeggen aan financiële bijdrage, kan de gemeente daar haar samenbindende en unieke werk op afstemmen.

lees meer »