De Nu FF Anders vieringen gaan door! De Nu FF Anders vieringen gaan door!

Nu FF Anders in seizoen 2020/2021: 
Dit seizoen stonden er wederom mooie dingen op onze agenda: een college tour met een interessante gast, een dienst met een koor, vieringen met veel interactie met de kerkzaal en een band die de muziek verzorgt. Elementen die passen binnen de werkwijze van Nu FF Anders. 

Hoe zit dat nu eigenlijk met een NU ff Anders viering?
Een Nu FF Anders” is een kerkdienst die op diverse manieren anders is dan een traditionele kerkdienst. Muziek met een verhaal, een thema dat je raakt en een boodschap die op eigentijdse wijze wordt overgebracht. De doelstelling van “Nu FF Anders” is jongeren en volwassenen een moderne, toegankelijke dienst aanbieden waardoor zij betrokken blijven bij de kerk, zich welkom voelen in de kerk en ervaren dat er voor iedereen ruimte is in de kerk. “Nu FF Anders” biedt iedereen een podium wat betekent dat gemeenteleden, jong en oud, als voorbereidingsgroep een dienst maken, samen met iemand van de Nu FF Anders commissie. Op diverse manieren kan een kerkdienst “Nu FF Anders” zijn waarbij het uitgangspunt is dat we een Christelijke gemeente zijn en er een duidelijke verbinding wordt gemaakt met het geloof; de invulling en liturgie van de dienst is geheel vrij. De Nu FF Anders commissie zorgt voor de invulling van de Nu FF Anders vieringen door het coördineren van voorbereidingsgroepen en het regelen van predikanten/sprekers, muzikanten en techniek.  

De Nu FF Anders vieringen per jaar zijn uniek.
Dat komt door de directe interactie met de mensen in de kerk. Het is een geloofsbeleving, die wordt gecreëerd door mensen uit onze eigen gemeente en die je direct moet voelen, zien en ervaren. Juist dat directe ervaren, die interactie, is door de Corona omstandigheden niet haalbaar. Immers, er kunnen niet meerdere mensen op het podium zijn en er zijn geen mensen in de kerk aanwezig. Voorbereidingsgroepen kunnen niet hun medewerking verlenen en op het moment dat er een opzet is bedacht die wel coronaproof is, komt er een persconferentie waardoor alles weer Net FF “anders dan anders” wordt. 

Het is roeien met de riemen die we hebben. 
Dat geldt voor alle activiteiten binnen onze gemeente en voor alles en iedereen in onze maatschappij. Maar: wij geven niet op! We laten de moed niet zakken en we kijken naar wat er wel kan. Eenvoudiger, minder interactie, maar toch…!

De Nu FF Anders vieringen gaan door, 
Voorlopig onder de naam “Anders dan Anders”. We hopen dat we in de tweede helft van 2021 de bekende “Nu FF Anders” vieringen weer kunnen houden met de hartelijke steun en medewerking van jullie, gemeenteleden. Het koor, de collegetour, de band, …wat in het vat zit…

Geïnteresseerd? 
In verband met het vertrek van Petra van Garderen en Eveline der Nederlanden uit onze commissie zijn wij op zoek naar commissieleden. Wij hebben een leuke groep mensen bij elkaar die een pittig gesprek niet uit de weg gaan, maar ook lief en leed met elkaar delen. Dat is een waardevol gegeven en wij bedanken Petra en Eveline voor hun bijdrage!

Wil je meer weten om te kijken of de Nu FF Anders commissie wat voor jou is, aarzel niet en reageer! 
Heb je een leuk idee, maak je muziek, zing je graag, speel je theater, of wil je op één of andere wijze je bijdrage leveren aan een Nu FF Anders dienst, laat het ons weten!  Mail naar de Nu FF Anders commissie: nuffanders@kruiskerkeerbeek.nl of doe een belletje of appje naar: 06-51163488 (Jelte). 

Namens de Nu FF Anders commissie:
Jelte Rintjema                           voorzitter
Esther Bons                              secretaris
Suzanne van Oorspronk
terug